جراحی پریودنتال

جراحی پریودنتال

اشتراک گذاری

آنچه در این مقاله می‌خوانید

هنگامی که بیماری لثه پیشرفت می‌کند، می‌تواند دندان‌ها و لثه‌ها را به خطر بیندازد. در این مرحله رباط‌ها و بافت استخوانی اطراف دندان‌ها از بین می‌روند و این تخریب می‌تواند عواقب جدی مانند از دست دادن دندان را به همراه داشته باشد. در مواردی که بیماری‌های لثه با درمان‌های غیر جراحی قابل کنترل نیست، جراحی پریودنتال روش مناسبی برای فرد است.

دریافت مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره رایگان کافی است شماره موبایلتان را وارد کنید.

بیماری‌های لثه چیست؟

بیماری‌های لثه به صورت درد، تورم و عفونت در بافت‌هایی که از دندان‌ها حمایت می‌کنند ظاهر می‌شود. دو شکل اصلی بیماری لثه وجود دارد: ژنژیویت و بیماری پریودنتال.

ژنژیویت به معنای التهاب لثه است. خونریزی حین مسواک زدن معمولاً در لثه‌های متورم دیده می‌شود. هنگامی که التهاب لثه برای مدت طولانی بهبود نمی‌یابد، می‌تواند به بیماری پریودنتال تبدیل شود. انواع مختلفی از بیماری پریودنتال وجود دارد و همه آنها بر بافت‌هایی که از دندان‌ها حمایت می‌کنند تأثیر می‌گذارد. با پیشرفت بیماری، استخوانی که دندان‌های فک را ثابت می‌کند ممکن است ذوب شود و باعث آزاد شدن دندان‌ها شود.

پریودنتال چیست؟

پریودنتال چیست؟

 

پریودنتال شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به بررسی وضعیت سلامت و بیماری دندان‌ها و بافت‌های اطراف دندان می‌پردازد و هدف آن تشخیص، درمان و محافظت از سلامتی است که پس از درمان بیماری‌های ایجاد شده در این بافت‌ها به دست می‌آید.

بیماری‌های لثه محدوده وسیعی از ژنژیویت ساده (ژنژیویت) تا عفونت‌های شدید (پریودنتیت) را در برمی‌گیرد که در آن استخوان‌های فک ذوب می‌شوند و دندان‌ها با لرزش از بین می‌روند. با بیماری‌ها، لثه‌ها متورم می‌شوند، قرمز می‌شوند، خونریزی می‌کنند، عقب می‌نشینند.

دندان‌ها بلند می‌شوند؛ بوی بد دهان رخ می‌دهد؛ دندان‌ها جابه‌جا می‌شوند، از هم فاصله می‌گیرند و در نهایت از بین می‌روند. خونریزی لثه که یکی از مهم‌ترین علائم بیماری لثه است و بیمار به راحتی متوجه آن می‌شود، گاهی در هنگام مسواک زدن، خوردن غذاهای سفت و سفت به صورت خود به خود رخ می‌دهد.

این بیماری‌ها معمولاً از بیماری‌های مزمن هستند. اگرچه این بیماری وجود دارد، اما ممکن است برای مدتی متوجه آن نشود؛ زیرا معمولاً دردی وجود ندارد. اگر لثه‌ها خونریزی و بزرگ شدن دارند، در صورت وجود جرم، گاهی لثه‌ها کشیده می‌شوند و دندان‌ها کشیده می‌شوند، برخی از دندان‌ها جابه‌جا می‌شوند و فاصله دارند، اگر دندان‌ها لرزان هستند، در صورت وجود طعم بد و بوی بد در دهان. حتماً باید به متخصص بیماری‌های لثه مراجعه کنید.

هدف اصلی درمان پریودنتال حفظ دندان‌های ناامید و ناسالم در دهان است. روش‌های درمانی متفاوتی با توجه به نوع و شدت بیماری اعمال می‌شود. اینها؛ اول از همه، می‌توان آن را به سادگی به عنوان آموزش بهداشت دهان، حذف جرم، صاف کردن سطح ریشه، ترمیمی، ترمیمی و عملیات مخاط لثه خلاصه کرد. در عین حال، ارائه زیبایی لثه افراد با خط لبخند در حیطه درمان پریودنتال است. نوع و شدت بیماری؛ عادات بیمار و همکاری با پزشک به طور مستقیم بر استاندارد بهداشت دهان و دندان، برنامه ریزی درمان و موفقیت تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید  بعد از کشیدن دندان کدام غذاها را باید بخورید و از آن اجتناب کنید؟

 

1.اولین مرحله درمان، تمیز کردن پلاک دندانی که عامل اصلی بیماری است توسط بیمار با استفاده از مسواک / نخ دندان / برس واسط و برداشتن رسوبات روی دندان توسط دندانپزشک با استفاده از روش‌های خاص است.

2. این مرحله که درمان اولیه نامیده می‌شود، اساس عمل‌های پریودنتال است. تمیز کردن تارتار می‌تواند یک روش درمانی مستقل در التهاب‌های ساده لثه باشد و یا در موارد پیشرفته برای آماده سازی عمل پریودنتال انجام می‌شود.

هنگامی که تشکیل استخوان جدید هدف قرار می‌گیرد، بیو مواد کمکی (پودر استخوان، عشاء و غیره) به روش‌های جراحی که در آن استفاده می‌شود “عملیات پریودنتال” می‌گویند.

درمان پریودنتال یک خدمات دندانپزشکی با بالاترین سطح رضایت بیمار و نتایج قطعی در صورت تشخیص زودهنگام و مداخلات لازم است. لازم به ذکر است که هیچ درمان ترمیمی را نمی‌توان برای دندان‌های ناسالم پریودنتال اعمال کرد.

کاربردهای درمان پریودنتال شامل کاربردهای مختلف جراحی یا غیر جراحی است. دندانپزشک با توجه به شرایط پزشکی فرد توصیه می‌کند، اما توجه به سلامت دهان و دندان فرد بسیار مهم است، مهم نیست که کدام روش درمانی ترجیح داده می‌شود.

چه کسانی کاندید جراحی پریودنتال هستند؟

همه افراد به جراحی لثه نیاز ندارند. دندانپزشکان معمولاً فقط در صورت بیماری شدید پریودنتال یا برای افزایش زیبایی لبخند، جراحی لثه را توصیه می‌کنند. دلایل رایجی که بیماران ممکن است به جراحی پریودنتال نیاز داشته باشند شامل علائم زیر است:

  1. عقب رفتن لثه
  2. لبخند لثه‌ای
  3. لثه‌های متورم، خونریزی یا قرمز رنگ
  4. شکاف‌های عمیق بین دندان‌ها و لثه‌ها
  5. لق شدن دندان‌ها
  6. درد هنگام جویدن
  7. بوی بد دهان

انجام عمل جراحی پریودنتال می‌تواند به بازگرداندن سلامت لثه‌ها کمک کند و از انتشار عفونت به سایر قسمت‌های بدن بیماری لثه جلوگیری کند. بدون درمان بیماری لثه، این بیماری می‌تواند منجر به عواقب مضر سلامتی در مردان و بیماری لثه پریودنتال در زنان شود.

بازگرداندن لثه‌ها به سلامت می‌تواند از، از دست دادن دندان جلوگیری کند و حتی به شما کمک کند کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان شوید. اگر برای زیبایی جراحی پریودنتال انجام می‌دهید.

سه نوع جراحی پریودنتال وجود دارد:

 

سه نوع جراحی پریودنتال وجود دارد:

 

 

  1. 1. جراحی فلپ لثه:

اولین نوع جراحی پریودنتال، جراحی فلپ لثه است که اکثر بیماران از آن به عنوان جراحی لیفت لثه استفاده می‌کنند. جراحی لیفت لثه به منظور بهبود ظاهر لبخند، لثه‌ها را تغییر شکل می‌دهد. دندانپزشکان اغلب به این روش‌ها به جای یکدیگر اشاره می‌کنند، زیرا اساساً همان روش هستند؛  اما با اهداف متفاوت.

با جراحی لثه، بافت لثه را مجدداً کانتور می‌کنیم تا بافت نرم بیمار را از دیواره پاکت پریودنتال از بین ببریم. از طرف دیگر، ژنژیوکتومی برای کانتور کردن مجدد لثه‌ای که شکل طبیعی خود را از دست داده است انجام می‌شود. این شامل برداشتن نه تنها بافت بیمار، بلکه کل بافت لثه است. ما اغلب این روش را برای اصلاح لبخند لثه‌ای، برداشتن بافت اضافی از لثه‌های بزرگ شده (به‌عنوان‌مثال هیپرپلازی لثه)، یا بلند کردن تاج دندانی که ترمیم می‌شود انجام می‌دهیم.

  1. 2. جراحی مخاط لثه:
بیشتر بخوانید  راهنمای کامل اورژانس‌های دندانپزشکی

جراحی مخاط لثه یک نوع پیچیده‌تر از جراحی پریودنتال است. دندانپزشکان معمولاً از این نوع جراحی برای بیماری لثه پیشرفته پریودنتال استفاده می‌کنند، به ویژه زمانی که سطوح ریشه برهنه نیاز به پوشش دارند. ما همچنین این روش را برای بیماران دارای پروتز متحرک عمدتاً برای عمیق کردن دهلیز دهان و جابه‌جایی آزاد توصیه می‌کنیم. دهلیز دهان فضایی است که توسط لب و گونه‌ها و دندان‌ها محدود شده است.

یک مثال خوب، فرنوم لبی فک بالا است که در زیر لب بالایی شما وجود دارد. بالای جایی که دو دندان ثنایای مرکزی بالایی به هم می‌رسند. افزایش عمق دهلیزی دهان به بهبود احتباس دندان مصنوعی متحرک کمک می‌کند. جابه‌جایی فرنا از جابه‌جایی پروتز جلوگیری می‌کند.

به چندین تکنیک تقسیم می‌شود. اینها عبارت‌اند از فلپ با تغییر موقعیت آپیکال، فلپ جایگزین شده، فلپ با تغییر موقعیت جانبی، پیوند لثه آزاد و تغییر موقعیت فرنوم.

 

  1. 3. جراحی استخوان:

در نهایت، جراحی استخوان، مانند جراحی موکوژنژیوال، نوعی درمان پیشرفته بیماری پریودنتال است که بر مدیریت تخریب ناشی از بیماری لثه پریودنتال تمرکز دارد. همان‌طور که از نام آن پیداست، شامل دست‌کاری بافت استخوان، به ویژه تغییر شکل یا بازیابی شکل ایده آل آن است. این بر این فرض استوار است که اگر استخوان و لثه دارای خطوط مشابه باشند، بیماری لثه پریودنتال برطرف می‌شود.

جراحی استخوان نیز دارای انواع فرعی است، یعنی روش‌های تغییر شکل و برش استخوان و روش‌های تحریک استخوان. روش‌های تغییر شکل استخوان شامل استئوتومی و استکتومی اصلاح نقایص استخوانی و ایجاد خطوط طبیعی استخوان است. استئوتومی بدون نیاز به برداشتن استخوان تغییر شکل می‌دهد. از طرف دیگر، استکتومی نیاز به برداشتن مقداری استخوان دارد.

در همین حال، جراحی‌های تحریک استخوان شامل پیوند استخوان و روش‌های کاشت است. آنها به تحریک فرایند بهبود طبیعی بدن برای ترمیم نقایص استخوانی کمک می‌کنند. آنها همچنین استخوان را به حالت طبیعی خود برمی گردانند.

 

اعمال جراحی پریودنتال تحت چه شرایطی اعمال می‌شود؟

عمل فلپ یکی از پرکاربردترین روش‌ها در جراحی پریودنتال است. در طول عمل، خط لثه که در آن لثه و دندان به هم می‌رسند از باکتری‌های مضر پاک می‌شود. اگر این باکتری‌ها درمان نشوند، باعث التهاب بافت‌ها و ایجاد حساسیت، خونریزی و درد می‌شوند. هنگامی که این بیماری بیشتر پیشرفت می‌کند، بیماری‌های لثه می‌تواند باعث از بین رفتن ساختار استخوانی شود که از دندان‌ها حمایت می‌کند یا مشکلات مختلفی در بدن ایجاد کند.

روش‌های جراحی پریودنتال معمولاً شامل بازسازی بافت‌های لثه و تثبیت فرم لثه برای بهبود عملکرد است. هدف اصلاح مشکلات دهان است که ممکن است به مشکلات بهداشت دهان کمک کند، اطمینان حاصل شود که لثه‌ها برای مراقبت طولانی مدت مناسب هستند و در نتیجه سلامت دهان و دندان بیمار را تسهیل می‌کند.

اقدامات جراحی پریودنتال شامل چه مواردی است؟

اقدامات جراحی پریودنتال شامل چه مواردی است؟

کاربردهای جراحی پریودنتال شامل خم شدن لثه به عقب برای تمیز کردن ناحیه است. با استفاده از دستگاه‌ها و ابزارهای خاص، اطمینان حاصل می‌شود که تمام باکتری‌ها حذف می‌شوند. پس از عمل، لثه‌ها به جای خود بخیه می‌شوند و بافت‌های لثه به طور محکم در اطراف دندان‌ها ثابت می‌شوند؛ بنابراین، لثه‌ها دندان‌ها را محکم‌تر در آغوش می‌گیرند و این روند تجمع مجدد باکتری‌ها در آن ناحیه را دشوار می‌کند. روش‌های جراحی پریودنتال معمولاً در بیمارانی که بیماری لثه متوسط ​​تا شدید تشخیص داده می‌شود، استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید  3 دلیل اصلی بروز عوارض احتمالی ایمپلنت

 

علائم بیماری پریودنتال چیست؟

علائم عمومی بیماری‌های دندان شامل تورم، قرمزی و خونریزی لثه، فاصله بین لثه و دندان، لق شدن دندان‌ها و درد در حین جویدن است. افراد مبتلا به بیماری‌های شدید لثه کاندیدای مناسبی برای جراحی پریودنتال هستند. پزشک وضعیت فرد را ارزیابی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که آیا او می‌تواند از جراحی پریودنتال بهره‌مند شود یا خیر. اگر بیماری لثه پیشرفت نکند، دندانپزشک ممکن است به روش‌های درمانی غیر جراحی متوسل شود.

دریافت مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره رایگان کافی است شماره موبایلتان را وارد کنید.

 

میزان موفقیت برنامه‌های جراحی پریودنتال چقدر است؟

کاربردهای جراحی پریودنتال به ویژه در بیمارانی که از دخانیات استفاده نمی‌کنند، مراقبت‌های دهانی خوب انجام می‌دهند و توصیه‌های مراقبتی را رعایت می‌کنند، از میزان موفقیت بسیار بالایی برخوردار است. با این حال، البته، هر روش جراحی خطراتی را به همراه دارد. عوارضی که پس از جراحی قابل مشاهده است شامل خونریزی، درد و عفونت است. عوارض دراز مدت عبارت‌اند از تحلیل لثه و حساسیت دندان. با این حال، این بسیار بعید است.

 

کاربردهای بعد از جراحی پریودنتال:

هدف از کاربردهای جراحی پریودنتال ایجاد سلامت دهان و دندان است که سلامت دندان‌ها و لثه‌ها را بازیابی می‌کند. در حین جراحی، لثه‌ها به طور محکم در اطراف دندان‌ها ثابت می‌شوند که باعث می‌شود دندان‌ها و لثه‌ها سالم و تمیز نگه داشته شوند.

هدف از این روش، بهبود علائم بیماری‌های لثه مانند تورم و بوی بد دهان و زیبایی ظاهری دندان‌ها است. برای دستیابی به بهترین نتایج، مراقبت مناسب از دندان‌ها و لثه‌های خود پس از جراحی و رعایت تمام توصیه‌ها و دستورات دندانپزشک برای بیماران بسیار مهم است.

 

جایگزینی برای جراحی پریودنتال:

 

جایگزینی برای جراحی پریودنتال:

اگر فقط لثه‌های شما عقب رفته است، بیش از یک گزینه درمان جراحی پریودنتال در دسترس شماست.  یک جراحی جایگزین به نام تکنیک جراحی چائو پین هول نیز وجود دارد. این تکنیک منحصر به فرد یک روش جایگزین برای پیوند استخوان و بافت و کاهش پاکت است. این روش از یک سوزن کوچک برای سوراخ کردن یک سوراخ و یک ابزار ویژه برای حرکت بافت لثه استفاده می‌کند. این نتایج مشابه پیوند لثه را ارائه می‌دهد، اما بدون نیاز به بخیه، بهبودی طولانی یا درد.

 

انجام جراحی پریودنتال در کلینیک قدس

جراحی پریودنتال مانند هر عمل جراحی دندان دیگری باید توسط دندانپزشک انجام شود. دندانپزشکان ما آموزش‌های پیشرفته‌ای را در زمینه جراحی پریودنتال تکمیل کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود که بیماران ما به بهترین نتایج ممکن دست می‌یابند. اگر به جراحی پریودنتال نیاز دارید، مطمئن شوید که فقط به یک دندانپزشک قابل اعتماد مراجعه کنید.

 

 

اطلاعات نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

پست های مرتبط

پیمایش به بالا
به بالا بروید